Wil jij jouw kennis van de horeca delen?

Het idee voor de website Middelburg Dronk ontstond in de zomer van 2010 op – hoe kan het ook anders – het terras van mijn stamcafé. Toen ik daar naar een van de vele mooie verhalen van een tafelgenoot luisterde, bedacht ik dat het mooi zou zijn om de verhalen over de bekendste kroegen van de stad te vertellen op internet.

Als Middelburger én fervent blogger zag ik er een interessante reeks in.

Wikipedia

Bijna acht jaar later is het idee behoorlijk uit de hand gelopen. De verhalenreeks groeide in korte tijd uit tot een online encyclopedie, naar het model van Wikipedia. Middelburgdronk.nl telt meer dan 26.000 pagina’s die bijna 2500 artikelen bevatten. Op de site staan zo’n 21.000 bestanden in de vorm van historische foto’s en knipsels uit Krantenbank Zeeland. En dat niet alleen: dankzij een klein team vrijwilligers kwamen er ook sites voor Vlissingen, Veere, Noord-Beveland en Zuid-Beveland.

Onderhoud

Joke Vantricht nam in haar eentje Vlissingen voor haar rekening, Rob van Hese vulde de andere drie. Thomas Filius zorgde er op zijn beurt voor dat de sites werden gebouwd en onderhouden. We kregen ook veel hulp van buitenaf.

Het lokale initiatief van ooit leek hard op weg te zijn om een volwaardig regionaal platform te worden, met dekking van de horeca in heel de provincie Zeeland.

Machine

Maar ik moet het eerlijk toegeven: de ‘machine’ hapert. Een klein team van vrijwilligers is kwetsbaar. Als je de websites een gekoppelde sociale media goed wilt bijhouden moet je er veel tijd in steken. Door verschillende omstandigheden komt het bestaande team van vrijwilligers aan veel van die dingen niet meer toe.

Oproep

Daarom een oproep: lijkt het jou leuk een bijdrage te leveren aan een van de websites, of aan de sociale media die erbij horen? Laat het ons dan weten! Alle hulp is welkom, van mensen die foto’s willen maken van bestaande horecagelegenheden en -personeel, tot mensen die graag webredactie of onderzoek willen doen.

Ben je een kenner van de (horeca-) geschiedenis van een Walchers of Bevelands dorp en wil je die kennis graag delen? Neem dan contact met ons op via stichting@dronk.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.