Met schapen werd meteen succes geboekt

Ko de Korte vierde zijn 38e verjaardag in Meliskerke. De PZC maakte daarvan melding op 7 mei 1981. “Deze week was hij vanwege zijn verjaardag even thuis in Klein Mariekerke: Ko de Korte, bioloog. Voor de regelmatige lezer van deze rubriek een bekende Zeeuw. In deze kolommen schreef Ko indrukken neer die hij opdeed in Groenland, de Galapagos-eilanden en Equador.”

Melkvee

Op 24 juni 2003 verscheen het volgende bericht. “Kaasboerderij Mariekerke van familie De Korte, Mariekerke 24, Meliskerke.” Hier kun je iets mee, zeker omdat de spelers nu op het bord zijn geplaatst. De kaasboerderij Mariekerke werd bemenst door de gebroeders Jan en Ko de Korte. In 2004 meldde de krant weer het volgende. ”Ze wilden iets doen met melkvee, maar de quotakosten maken het nauwelijks rendabel om met koeien te beginnen. Daarom begon Jan de Korte vorig jaar een schapenkaasboerderij. Het was gelijk een succes. Er was zoveel vraag naar de kaas dat er zelfs extra ingekocht moest worden.”

Demonstratie

In april 2004 stond de boerderij weer in de krant. Toen ging het over het lentefeest. De lente kan wat mij betreft nooit vroeg genoeg komen.

In 2010 verscheen er in de krant een bericht over ‘de ultieme boerderijbeleving voor het hele gezin’. In juli en augustus waren kinderen en hun ouders welkom voor een demonstratie schapenscheren en een rondleiding op de boerderij met een kaasproeverij.

Chocolademelk

De PZC meldde vier jaar later weer het onderstaande over de Lammetjesdag. “De kaasboerderij Mariekerke in Meliskerke houdt een lammetjesdag van 10.00 tot 16.00 uur. De boer vertelt alles over de schapen en de kaas die geproduceerd wordt. Soep en chocolademelk staan klaar en uiteraard kunnen allerlei soorten kaas geproefd worden.” Vanzelfsprekend was er ook weer een demonstratie schapenscheren en lieten de boeren zien hoe schapen worden gemolken.

Het was een prachtig bericht dat al een beetje vooruit loopt op de lente. Die moet natuurlijk nog komen, maar zo lang laat deze niet meer op zich wachten. Nog een paar weken. Meer lezen over de horecageschiedenis op Walcheren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.