De kok van Anno Nu kookt met liefde

Op vrijdag 29 februari 2008 openen Arjan Maljaars en Wilbert de Witte hotel-restaurant en grand-café Anno Nu aan de Dorpsstraat in Oostkapelle. Zij figureren in een illuster rijtje namen. Achtereenvolgens Het Prinsenwapen, De Vriendschap en Hotel Zeelandia. Een bericht in de PZC meldt: ‘Anno Nu, een nieuw gezicht in Oostkapelle! Maak kennis met de eigentijdse gezelligheid in ons modern en sfeervol grandcafé en restaurant. Heeft u iets te vieren? Anno Nu is ook een uitstekende locatie voor uw bruiloft, jubileumfeest, verjaardag of personeelsuitje. U kunt zelfs blijven slapen! U zegt het maar. Arjan Maljaars en Wilbert de Witte heten u van harte welkom!’

Edith Ramakers eet op 24 juni 2010 in Anno Nu. Zij schrijft dit: “Horen, zien en ruiken. Achter het restaurant is een royale parkeerplaats voor gasten van het restaurant en hotel. Anno Nu heeft 14 hotelkamers. Onze conclusie: de kok is gul en kookt met liefde. Hou je van sausjes bij vlees en vis en van overvloedige gerechten, dan ben je hier aan het goede adres. Anno Nu is een lezerstip die we dit keer met de tipgever zelf beproeven.”

Strandpaviljoen

Cor Zuiddam bracht het restaurant in Oostkapelle onder de aandacht van de redactie. Hij kent Arjan Maljaars, de eigenaar van Anno Nu, nog van de tijd toen hij strandpaviljoen de Zeemeermin aan de Walcherse kust runde. Een paar jaar voor het etentje is Arjan naar de Dorpsstraat getrokken en heeft Zeelandia in Oostkapelle verbouwd tot Anno Nu. “Ik ben nieuwsgierig naar de keuken”, mailde Zuiddam. “Die jongen heeft toch een flinke overgang gemaakt.”

Hollandse Nieuwe

Maljaars is een joviale, fanatieke en betrokken ondernemer die zich inzet voor Oostkapelle en goede doelen. Zo organiseert hij elk jaar de Veerse Haringparty in zijn zaak. Op dinsdag 21 juni 2016 verschijnt er daarover een bericht in de Middelburgse en Veerse Bode. “Oostkapelle. Bij de Veerse Haringparty bij restaurant Anno Nu in Oostkapelle konden liefhebbers maandag de eerste Hollandse Nieuwe proeven. Bij de haringparty waren onder meer gedeputeerde Jo-Annes de Bat en de Veerse burgemeester Rob van der Zwaag aanwezig. Er stonden toespraken van vertegenwoordigers van de Veerse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en Federatie van ondernemersverenigingen in de gemeente Veere FOV op het programma. Van iedere consumptie ging 50 cent naar Ride4Kids.” Waarvan trots met akte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.