Natte voeten in het Badhotel

In juni 1865 wordt de Domburgsche Bad-Hotel Maatschappij opgericht, die op 28 juni 1866 het Badhotel opent. George Laurens Gaarlandt is de eerste exploitant. Hij wordt opgevolgd door Willem Pierre de Boer. In 1874 komen vier ondernemende heren aan het roer. Zij breiden het hotel uit met een extra verdieping en ook de vleugels worden volumineuzer. Kortom, het Badhotel oogt als een plaatje waar je met recht natte voeten kon maken. Coenraad Bos volgt op 30 juni 1875 De Boer op. Hij opent een zogenaamde table d’hote. Twee jaar later komt Hendrik Anthonij de Boer. In 1889 neemt hij de zaak over van de Domburgsche Bad-Hotel Maatschappij. De Boer wordt in 1892 weer opgevolgd door Hugo Johannes Vreeburg. Hij maakt een valse start, aangezien de beroemde Dr. Metzger een ingezonden brief in de Middelburgsche Courant schrijft over de bedenkelijke kwaliteit. Hij verkoopt in 1907 het Badhotel aan de heren Hendrikse en Hoegen. Zij kiezen weer voor de vertrouwde N.V.-vorm als exploitatiemodel. Vreeburg vertrekt in 1908 naar Den Haag, maar logeert op gezette tijden in het Badhotel. Bernardus Johannes Westenburger volgt in 1908 Vreeburg op. Hij zit tot 1940 in het Badhotel, maar in dat jaar wordt de zaak gevorderd door de Duitse bezetter. Het pand doet tot 1 januari 1944 dienst als kazerne. Het Badhotel is van 1944 tot 1947 het opvangadres van mensen die in W.O. 2 dakloos zijn geworden. Op zaterdag 28 juni 1947 wordt de zaak heropend. Paulus Johannes Elout is de nieuwe exploitant – hij blijft in de zaak tot 1952.

Gerardus Willibrordus Tinkhof is vanaf 6 mei 1959 de nieuwe exploitant van het Badhotel en Badpaviljoen. In de jaren ’60 en ‘70 krijgt de tijd steeds meer vat op de zaak. Het Badhotel beleeft zijn laatste seizoen in 1978. Helaas brandt het in 1992 totaal uit. Op zaterdag 18 juni 1994 opent de zaak. Het pand wordt geëxploiteerd door de heer Berendsen. Hij wordt in 1995 opgevolgd door Monique de Heer. Govert Janzen wordt in 2007 general manager en per 1 januari 2008 (statutair) directeur. Men kan luxe natte voeten halen in het Badhotel en zo hoort dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.