Lanterfanten in Langeviele

In één van de weekbladen ben ik onlangs deze advertentie tegengekomen: “Pannekoek- en broodjeshuis ‘Holle Bolle Gijs’ geopend. Met een druk bezochte receptie is afgelopen zaterdag pannekoek-, koffie- en broodjeshuis aan de Langeviele 20-22 officieel geopend.” Officieus draaide de nieuwe zaak al een aantal dagen en over belangstelling hadden de ondernemers (H.F.J. van der Kammen en H.A.J. Kruijssen) zeker niet te klagen.” Lanterfanten in de Langeviele is niet langer aan de orde, want in december 1981 openen de heren Kruijssen en Van der Kammen lunchroom De Zwaan aan de Beenhouwerssingel in Middelburg.

In de PZC van 18 oktober 1983 verschijnt het volgende bericht: “Restaurant De Blauwe Haan, Markt 53A, is onder deze naam geopend (voorheen restaurant Van Giezen). De nieuwe exploitanten zijn H.F.J. van der Kammen en H.A.J. Kruijssen. We hebben het interieur een nieuw verfrist uiterlijk gegeven, zegt de heer Van der Kammen. Er is een lunchkaart en een dinerkaart met een populaire prijsstelling, het duurste gerecht kost 31 gulden.” Dit betekent wel dat lunchroom de Zwaan aan de Beenhouwerssingel helaas de kraaienmars blaast.

Op 23 april 1986 veranderen de heren Kruijssen en Van der Kammen de naam ‘Holle Bolle Gijs’ in steakhouse Charles Dickens. De PZC meldt het volgende: “Steakhouse Charles Dickens, Langeviele 20 in Middelburg. Tel. 0118-34605 nu geopend.” Waarom die naamwissel werd ingevoerd, weet ik niet, maar dit varkentje heeft nog een markant staartje in petto. In februari 1990 verandert de naam weer terug in ‘Holle Bolle Gijs’. Je zou er zo langzamerhand het heen en weer van krijgen.

Executieverkoop

In mei 1991 nemen Anneke en Kees Louws de zaak over van de heren. Zij noemen hun zaak ’t Visûûs de Bakkêête. Ik heb er vaak gegeten, zeker toen zoon Michel Louws er de scepter zwaaide. Hij kan nog steeds fantastisch koken. Op 10 april 1993 verschijnt het volgende in de PZC: “Executieverkoop Op dinsdag 13 april 1993, om 11.00 uur, vindt een openbare verkoop plaats. De verkoop komt voor rekening van H.F.J. van der Kammen, Langeviele 20-22 te Middelburg.” Men kon niet langer lanterfanten in de Langeviele. De familie Wigmore opent in 1994 Le Rendez Vous in het pand. Daarna openen Tamara en Servo Het Eet en Drink Lokaal, vervolgens opent Raymond de Jonge NXT en sinds 2012 zit Michelle Bartlett in Eiggenwijzz. Een prachtige zaak waar heel vaak wordt geluncht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.