Experimenteren in MeeKaane

“We vinden het nog steeds leuk! Italiaanse pop-up avonden met Henry Willemsen, een Wildavond met De ZeeuwZe en Cas Zwemer, en ook nog een aantal besloten feestjes in het verschiet.” Eigenaars Annemiek Senden en Jeroen Lagerweij blikten kort voor de jaarwisseling vol enthousiasme terug op hun eerste drie maanden in Lunchcafé MeeKaane aan Pauwpoort 3 in Middelburg, een zijstraatje van het Damplein. Ik las het Facebook-berichtje met een glimlach. In 2017 kwamen er in Middelburg centrum minstens 30 nieuwe winkels en horecazaken bij. Als volger van de ontwikkelingen in de stad had ik het er, met vlagen, gewoon een beetje druk mee. Voor een paar startende ondernemers had ik echter extra belangstelling, zo ook voor Annemiek en Jeroen. Zij begonnen de zaak in een prachtig pand waar ik veel herinneringen aan bewaar. Ik was heel nieuwsgierig hoe zij de ruimte van de voormalige discotheek en cinema Meccano zouden benutten.

Verliefd

Annemiek en Jeroen werden er verliefd op en kochten het. Aanvankelijk hadden ze er geen zakelijke plannen mee, maar Annemiek droomde al jaren van een eigen horecazaak. Toen ze vorig jaar de kans kreeg om iets anders te gaan doen was de keuze snel gemaakt. Waarom niet iets proberen in een pand waar je toch al woont en waarin bijna alle horecavoorzieningen al aanwezig zijn, als je ook nog eens een vriend hebt die handig genoeg is om alles naar je eigen smaak te vertimmeren? Dan zijn de extra investeringen en het ondernemersrisico beperkt. Ze gingen aan de slag. De zaak opende een paar maanden later en het werd meteen duidelijk dat die zich niet alleen als lunchcafé wil profileren. In dat laatste kwartaal van 2017 was de zaak een paar keer pop-up restaurant, werden er diverse bedrijfsborrels georganiseerd en breidde de kaart met alcoholische versnaperingen snel uit. Vorige week ging ik buurten bij de twee en leerde dat ze vanaf januari zullen starten met High Wines, High Beers, en High Teas. Er is alle ruimte voor het experiment in MeeKaane, letterlijk en figuurlijk.

Samenwerking

Het café is ook van de samenwerking. Het hielp als nieuwkomer op vrijwillige basis mee bij de wijn- en bierfestivals die in december op het Damplein werden georganiseerd en koopt de wijnen in bij de nieuwe buurtjes die óók vorig jaar begonnen, in het pand waar ooit café Meccano was gevestigd: Wijnlokaal Middelburg. In de jaren ’80 waren de twee panden fysiek met elkaar verbonden, omdat je de discotheek betrad via een deur achterin het café, nu is de verbinding er weer. Prachtig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.