Van helihaven tot paviljoen

Op woensdag 18 mei 1977 opent Huib Wouters Strandpaviljoen De Helihaven aan overgang Achterweg in Westkapelle. Een advertentie in de PZC meldt het volgende: ‘Woensdag 18 mei 1977 open ik mijn nieuwe strandpaviljoen. Alle vrienden en bekenden zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur. H. Wouters, Strandpaviljoen ‘De Helihaven’. Overgang Achterweg, Westkapelle’. De heer Wouters zit om personeel verlegen, want op 30 maart 1983 vraagt hij het volgende: ‘Gevraagd voor a.s. seizoen medewerker(ster) boven 18 jaar. Strandpaviljoen ‘De Helihaven’, tel. 01186-1581 na 19.00 uur’. Op 11 november 1989 verschijnt volgend bericht: ‘Strandpaviljoen ’t Zuiderhoofd, badstrand Westkapelle, voorheen de Helihaven, is vanaf zo. a.s. elk weekend geopend’. Huib Wouters heeft zijn zaak overgedaan aan Jacco Houmes en Siska Blaas. Er verschijnt dat jaar een advertentie in de PZC die er niet om liegt: ‘Iedere zondag geopend: strandpaviljoen ’t Zuiderhoofd Badstrand, Westkapelle. Tot ziens bij Jacco en Siska’. Op 7 januari 1999 verschijnt de volgende mededeling in de Scheldebode: ‘Op donderdag 31 december 1998 (oudejaarsavond) is omstreeks 23.00 uur brand uitgebroken in het strandpaviljoen Het Zuiderhoofd. Gevestigd op het op het strand van Westkapelle bij de strandovergang 22.1’. Uit onderzoek is gebleken dat er ernstig rekening moet worden gehouden met brandstichting. Het is een streep door de rekening van Jacco en Siska.

Rouwadvertenties

Als zij in 2000 vertrekken naar strandpaviljoen Noordduine in Domburg, worden zij opgevolgd door Davy Verstraate. Ik heb verder niets over Davy kunnen vinden. Hij heeft misschien tot 2010 in ’t Zuiderhoofd gezeten, maar zeker weten doe ik dat niet. Wel weet ik, met pijn in het hart, dat Davy op 29 september 2010 is overleden. Hij is slechts 43 jaar geworden. Ik denk dat, gezien de vele rouwadvertenties, Davy een geliefd persoon was en nog steeds is in Westkapelle.

Noordzeegalm

Gerard Wondergem en Corina Rosenthal openen in 2011 Paviljoen Zilt & Zo dat is gevestigd aan het strand 80 in Westkapelle. De ouders van Corina, Wilfried en Marjan hebben in Noordzeegalm gezeten aan de Zuidstraat in Westkapelle. Haar broer Wilco zat in Strandpaviljoen de Zilvermeeuw in Dishoek. Hij opent op 23 juni 1999 restaurant Rosenhof aan de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder. Dat wordt helaas geen succes, want Rosenhof wordt op 16 mei 2002 geveild. Op 26 september 2012 slaat het noodlot toe. Wilfried Rosenthal overlijdt op 69-jarige leeftijd. Hij is zeer geliefd en gewaardeerd in Westkapelle. Daar zijn de vele rouwadvertenties, waaronder die van Paviljoen Zilt & Zo, een bewijs van. De rouwadvertentie van het paviljoen is als volgt: ‘Verbijsterd zijn wij door het onverwachte overlijden van Wilfried Rosenthal. Wij zullen de fijne samenwerking missen en wensen de familie veel sterkte toe. Personeel Paviljoen Zilt & Zo’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.