Amechtig hangen in Hooizolder

In de wintermaanden van de jaren ‘80 ging ondergetekende met Junus Saija, Herman Temmar en Ton Stanowicki vaak naar El Toro in Goes. Aangezien ik bedreven was in het draaien van pretsigaretjes mocht ik op de voorbank van de Volvo plaatsnemen. Ik draaide een blowtje waar we later veel plezier aan beleefden.

De Baron

Dit is echter een ander verhaal, een verhaal dat draait om de Hooizolder. In mei 1972 opende Sjaak Boone de Hooizolder aan de Grindweg in Westkapelle. Sjaak had nogal wat zaken in Vlissingen, zoals De Baron en The 70 Inn. Hij was toen al een horecabaron in wording. Soms heb je mensen die het verschil kunnen maken, of ze dat nu willen of niet. Boone is zo iemand. Frank Versluys en Pol Aertssen namen Boone’s zaak in 1976 over. Zij gingen verder onder de naam Frapo BV.

Zelf ben ik in de jaren ‘80 van de vorige eeuw één keer in de Hooizolder geweest, samen met Herman Temmar. In die tijd woonden we aan de Blindenhoek in Middelburg. Herman had een oogje laten vallen op een bepaalde dame, maar het ging niet van een leien dakje. Zij wilde koste wat kost een blowtje roken, maar daar was Herman niet zo van gediend. Ik hing die avond slechts amechtig aan de toog en kon eigenlijk geen pap meer zeggen.

Noodzaak

Terug naar het verhaal van de Hooizolder. In oktober 2006 nam Martin van Oeveren de Hooizolder over van Frapo BV. Hij verbouwde de zaak een jaar later. In november 2013 zag hij zich genoodzaakt de tent te sluiten, omdat de zaak niet langer voldeed aan de eisen van de gemeente Veere. De zakenpartners Ruud van Houten, Remco den Ouden en Marijn Riemens namen in samenwerking met pandeigenaar Heineken de Hooizolder daarna over. Zij gingen verder onder de naam SSG Horeca Exploitaties BV. Ze zeiden dat ‘de exploitatie zou worden voortgezet, zolang de herontwikkeling niet werd ingezet’. Ik zag laatst de bus van de Hooizolder langs rijden, dus ik vermoed dat de zaken nog goed gaan. Aan mij hebben ze dat niet te danken, want het blijft voor mij bij die ene keer.

Eén gedachte over “Amechtig hangen in Hooizolder

  1. Leuk stuk om te lezen, onderhoudend, inside info is meestal wel interessant. Kun je aub de links onder het stuk weghalen, die leiden nergens naar en zijn alleen maar super irritant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.