Bunkeren bij Big Hill

Op zaterdag 15 maart 1980 openen Joost Roelse en echtgenote Lenie Passenier petit-restaurant Big Hill. Het kleine etablissement is te vinden aan de Herenstraat 26 in Domburg. De advertentie in de PZC meldt het volgende: ‘Opening Zaterdag 15 maart a.s. openen wij onze nieuwe zaak  petit-restaurant ‘Big Hill’ Herenstraat 26 Domburg. Wij houden receptie van 16.00 tot 19.00 uur’. Waarvan akte.

De naam Big Hill verwijst naar de Hoge Hil in Domburg. Een hoogduin waar een schilder als Piet Mondriaan veel en graag heeft geschilderd. Vormgever en kunstenaar Guus Bayards heeft veel zomervakanties doorgebracht bij familie in Domburg op de plaats waar nu restaurant Big Hill staat. Hij organiseert in augustus 1986 een tentoonstelling in dorpshuis het Schuttershof aan de Kanonweistraat in Domburg. Op deze expositie worden zowel foto’s als oude ansichtkaarten van de Hoge Hil getoond.

Terug naar Big Hill en Joost en Lenie. In april 1993 verschijnt er een advertentie die niets aan het toeval overlaat: ‘Het adres waar je met het hele gezin goed en gezellig kunt eten. Restaurant ‘Big Hill’ Herenstraat 26, Domburg.’ Ik heb in die tijd gehoord van verschillende mensen gehoord dat je er heerlijk kon eten. Het maakte niet uit wat de pot schafte, want er werd altijd iets lekkers op je bord getoverd. Het was kortom heerlijk bunkeren bij Big Hill.

Peertjes

In 1994 is het echter uit met de pret voor Joost en Lenie. Zij verkopen de zaak aan Peter Bommeljé die restaurant de Gebakken Peertjes opent. Eerst bemenst hij het restaurant zelf. In april 1998, druk als een klein baasje, legt hij de leiding van het restaurant in handen van Ron Dunnes en Lianne Baas. Sommige advertenties zijn te gek voor woorden, zoals deze in de PZC van juni 1999: ‘De peer is los! Een peregoed drie-gangen-keuzemenu voor maar f 42,50. U kiest een voor-, hoofd- en nagerecht van onze kaart, neemt het er even flink van en voelt u voor slechts f 42,50 de koning te rijk! Het best-bewaarde geheim van Domburg vindt u tussen hoofdstraat en Hoge Hil’.

Fantastisch

Thijs Jansen is in deze periode naast Dunnes ook kok in de Gebakken Peertjes. Hij heeft daarvoor gewerkt in Veldzicht en Eetsael d’n Roemer, beide gevestigd aan de Stationsstraat in Domburg. Ik heb meerdere keren gegeten in Eetsael d’n Roemer en het was iedere keer meer dan fantastisch.

In augustus 1999 zijn er grote veranderingen op til. ‘Restaurant De Gebakken Peertjes is een nieuwe koers gaan varen. In april traden Ron Dunnes en Lianne Baas er aan om het restaurant een nieuwe impuls te geven’, was in de PZC te lezen. Een jaar later zitten ze echter in Stefano’s aan de Boulevard Bankert in Vlissingen. Bommeljé blijft niet met de gebakken peren zitten, want in mei 2000 vraagt hij een enthousiaste gastvrouw voor Restaurant B. Hij trekt het bij zijn Apparthotel Bommeljé gevestigd aan Herenstraat 26. Zo komt alles op zijn pootjes terecht. Helaas heb ik nooit kunnen bunkeren bij Big Hill. Daar heb ik nog steeds spijt van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.