Doorzakken in Duinoord

Op zaterdag 27 mei 1950 heropenen Jacobus Duvekot en echtgenote Mietje Osté theeschenkerij en pension Duinoord in Vrouwenpolder. De advertentie in de provinciale courant vermeldt dat zij bezoekers hopen tevreden te stellen met een goede consumptie. Tevens wordt aangegeven de gelegenheid te bezoeken tijdens de motorrace. Duinoord is gevestigd op het adres dat later Breezand 65 zal worden. Jacobus en Mietje houden al pension sinds 1929, het jaar waarin ze trouwen. Mietje staat trouwens pront op de foto bij deze Kroegpraat. Ze bekijkt de wereld met een open blik. Met ingang van 30 maart 1968 dragen Jacobus en Mietje de zaak over aan Kees Duvekot en echtgenote Irene van Doorn. Gelegenheid tot feliciteren heeft die dag plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur. Natuurlijk kan er ook, onder het genot van een drankje, afscheid worden genomen van Jacobus en Mietje.

Gemeentebestuur

Begin 1974 wordt Duinoord ingrijpend verbouwd. Er komt een extra verdieping. Op 3 mei 1974 wordt Duinoord heropend en fungeert het behalve als café-restaurant nu ook als hotel. Het gemeentebestuur is present en zet het echtpaar Duvekot-van Doorn met recht in de bloemen. In 1988 wordt Duinoord een vennootschap onder firma. Op 24 november 1989  trouwt Kees’ zoon Pieter Duvekot met Monique Klootwijk. De receptie vindt plaats in HCR Duinoord. Daar moet natuurlijk op worden gedronken. Pieter en Monique komen in 1989 in Duinoord, evenals Pieters zus Janet Duvekot en echtgenoot Huibert Wattel. Pieter, Monique, Janet en Huibert openen op 5 april 2003 pannenkoekenhuis de Heksenketel aan de Elzenoordlaan 1 in Vrouwenpolder.

In 2007 is er opnieuw een verbouwing bij Duinoord. Later in het jaar wordt het heropend. Een jaar later slaat het noodlot hard toe. Janet Duvekot overlijdt op 17 juli 2008 op 39-jarige leeftijd. Het is een hard gelag voor Huibert en de familie Duvekot, een gelag dat door merg en been gaat. Erg verdrietig dat Janet in de bloem van haar leven het leven heeft gelaten.

Heksenketel

Op 2 mei 2014 bracht ik samen met Marco Doeleman, Edwin Mijnsbergen en Remco van Schijndel een bezoek aan de Boekanier aan de Dorpsdijk in Vrouwenpolder. Daar ontmoette ik Pieter Duvekot van Duinoord, Natasja Lautenslager van Uitspanning Oranjezon en Edwin Joosse van de Heksenketel. Er was meteen een klik met Pieter. Hij had een memorystick bij met foto’s van Duinoord. We hebben samen gedineerd in de Boekanier. Nadien zijn een paar van ons doorgezakt in De Lamme Goedzak, een eindje verderop. Een taxi bracht ons diep in de nacht terug naar Middelburg.

Naderhand heb ik met Pieter meer dan eens een terrasje gedaan bij Seventy Seven in Middelburg. Het bier vloeide, zoals dat heet, rijkelijk. De Vrouwenpolderse delegatie zou nog een keer een tegenbezoek in Middelburg brengen, maar dat is er helaas nooit van gekomen. Ik heb Pieter wel eens opgezocht in Duinoord. Helaas had hij het toen te druk. Binnenkort hoop ik per fiets Breezand 65 aan te doen om eens lekker met hem door te zakken in Duinoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.