Najaar 2014 online: Tholen Dronk

Cafe Stoofdijk Stavenisse

Cafe Stoofdijk Stavenisse

Ik schreef het al in de Casebeschrijving Middelburg Dronk: de toekomst van het ‘Dronkgebeuren’ ligt helemaal open. Aan plannen geen gebrek, maar van een dwingende strategie is geen sprake. Als team houden we de sites Middelburg Dronk, Vlissingen Dronk en Veere Dronk vooral bij omdat we dat leuk vinden, zo simpel is het. Maar we staan open voor alle suggesties, samenwerkingsverbanden en andere mooie dingen. Soms simpel is het ook.

We stonden dus ook open voor Barbara Nijhoff, toen zij onlangs bij ons informeerde of we geïnteresseerd zouden zijn in een zustersite Tholen Dronk. Het vullen en beheren van die site zou Barbara namelijk graag voor haar rekening willen nemen. Over dat voorstel hoefden we niet lang na te denken want Barbara kennen we al een beetje. Ze werkt momenteel in het Zeeuws Archief in Middelburg en hielp ons de afgelopen jaren regelmatig met speurvragen. Omdat ze dat leuk vindt, inderdaad. Later dit jaar neemt ze echter ontslag en gaat ze samenwonen in Stavenisse, in de Gemeente Tholen. Het lijkt haar geweldig om vanaf dat moment in de horecageschiedenis van de acht kernen daar te duiken.

Afgelopen dinsdag spraken we af en binnen een uurtje waren we rond. Thomas Filius zal een vierde wiki inrichten, ik maak wat kanalen aan op sociale media en Barbara gaat vanaf oktober aan de slag met de inhoud. Ze is al begonnen met vooronderzoek. Haar eerste conclusie is dat er meer dan genoeg is om over te schrijven. Naast bronnen als de Krantenbank Zeeland heeft ze ook de mooie collectie van het Gemeentearchief Tholen tot haar beschikking. Aan beeldmateriaal is er dus ook geen gebrek.

En zo breidt het project geleidelijk en spontaan uit. Wij houden ervan. Welkom, BlogjeBabs!

Foto café Stoofdijk Stavenisse: Gemeentearchief Tholen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.