Een nieuwe webserver

Vorige week zijn we bezig geweest met het installeren van een nieuwe webserver. De harde schijf van de huidige webserver ging kapot door een te hoge belasting, welke inherent is aan de software die we gebruiken. Om dit te voorkomen zijn we nu overgestapt op cloudhosting en is de webserver specifiek ingericht voor gebruik van MediaWiki.

Hiervoor hebben we veel onderzoek gedaan naar verschillende combinaties van software (Nginx/Apache, Facebook HHVM/PHP-FPM) en denken nu de beste te hebben gevonden.┬áMocht er genoeg interesse zijn naar de instellingen van deze “optimale” configuratie dan zullen we die beschikbaar stellen.

Vooralsnog draait alleen Middelburg Dronk op de nieuwe webserver, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat ook Vlissingen en Veere Dronk hier naar toe zullen verhuizen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.